360 cm onveerstaanbaar cross media

In de kelder van het monumentale pand van Cross Media Nederland bevindt zich de kantine van het bedrijf.  De ruimte is sfeervol ingericht en wordt dagelijks gebruikt voor afspraken met klanten, lunch of personeelsborrels. Schrootmeester mocht een bijzondere lamp voor boven de stamtafel ontwerpen.

Vooraanzicht onveerstaanbaar hanglamp

Cross gezelligitos!

Bij binnenkomst in de kantine, is de stamtafel het eerste dat opvalt. Een hoge donkerbruine tafel van vier meter lang, die gezelligheid en sociaal contact bevordert. De lamp die er boven komt te hangen, moet minimaal net zo imposant zijn als de tafel!

Vanuit het partnership met Technische Verenfabriek VIOD heeft Schrootmeester de beschikking over industriële veren, in verschillende maten, die zijn afgekeurd in het productieproces. De spiraalvormige veren geven een artistiek effect, wanneer er vanuit het midden warm wit licht doorheen schijnt.

Close-up onveerstaanbaar

Donde esta genietos?

Het ontwerp hangt met zijn 360 centimeter en 13 lampen bijna over de hele lengte van de tafel. Zowel de veren, als de bevestigde traanplaatjes op de veren, als de plafondplaten en het snoer zijn van staal. Dit is behandeld met een natuurlijk roesteffect dat mooi in het interieur past. De lampen zijn volledig dimbaar en geven een sfeervol extra warm wit licht.

Een prachtig voorbeeld hoe reststromen met creatieve toepassingen als design interieurinrichting kunnen fungeren.

Onveerstaanbaar cross media hanglamp