Lichtenant totaal vloerlamp

Lichtenant

De Lichtenant heeft de strijdbijl inmiddels begraven, maar heeft zijn mannetje kunnen staan. Deze soldaat is samengesteld uit restanten van de oorlog en heeft bijgedragen aan de vrijheid in ons land.

De voet bestaat uit een kanon- en een mortierhuls die in elkaar zijn geschoven. De kanonhuls is op een voetplaat gemonteerd en zorgt voor stabiliteit.

Een pijp verbindt de onderkant met de bovenkant. De bovenzijde wordt gevormd door een U-vormig staalprofiel waar een bijpassende fitting op is bevestigd. De grote LED-lamp vormt het hoofd van de Lichtenant. De soldaat draagt ter beveiliging voor vijandig geschut uiteraard een helm. De vloerlamp is in zijn geheel verweerd en verroest afgewerkt. Met deze lamp in het interieur staat er altijd iemand op de uitkijk!

Lichtenant hoofd
Lichtenant huls

Koetslamp

Deze vloerlamp is gemaakt van een mortierhuls uit de Tweede Wereldoorlog en een 100 jaar oude koetslamp. Beiden matchen prachtig qua kleur, in combinatie met een zwarte basis. In de voet is de elektra verwerkt en deze zorgt tevens voor het evenwicht. Om een gat in de mortierhuls te maken, waar de basis van de lamp door heen kon, heeft de boormachine overuren gedraaid. De bodem is namelijk van 4 centimeter massief messing. De oude koetslamp heeft een prachtig design, met een hoedje er bovenop. In de oorspronkelijk lamp is een LED-lamp gemonteerd.

Dat is een hoop geschiedenis in één lamp!

Koetslamp totaal vloerlamp
Koetslamp close-up
Koetslamp vloerplaat Schrootmeester