Het begon allemaal met een leeg olievat van 200 liter. De olieresten aan de binnenkant waren te zien en te ruiken. Het vat werd niet langer gebruikt, maar het had te veel potentie om weg te gooien, vond ik…. Een idee volgde en zo ontstond het eerste product, de Olietroon. 

Het inspireert mij, Robin Koedood, om er over na te denken hoe ik ‘afval’ een tweede leven kan geven. Onder de naam Schrootmeester hergebruik ik afgedankte voorwerpen tot handgemaakte interieurinrichting. De naam is een samenvoeging van ‘schroot’, een synoniem voor metaalafval en ‘meester’, een oud-Hollandse term die werd gebruikt om expertise aan te duiden.

Een meubel of lamp van Schrootmeester is niet alleen een upgrade voor je interieur, je haalt ook een stukje geschiedenis in huis. Net die kleine imperfectie, de kras of het deukje, vertelt een verhaal. Het zegt iets over het leven van het product, voordat jij de eigenaar werd.

De creaties van Schrootmeester hebben een minimalistische stijl. De gebruikte materialen blijven herkenbaar en de interieurinrichting heeft een puur en industrieel design. Mijn liefde voor woordspelingen zie je terug in de productnamen. Het zijn speelse combinaties van woorden, met een knipoog.

 

"Een lege brandblusser.....afval of een waanzinnige lamp?Goed materiaal kan eindeloos mee, krasjes en oneffenheden geven het product juist karakter!"