Ik ben Robin. Een maker met een missie:
Mensen inspireren om bewuster hun interieur in te richten.
Van gebruikte materialen die al een leven achter de rug hebben, maak ik tijdloze meesterwerken die generaties mee gaan.

Van afval naar design

We leven in een wegwerpeconomie. We halen grondstoffen uit de aarde om producten te maken. Die producten worden te snel weer afgedankt en als afval gestort of verbrand. Als we zuiniger zijn op betrouwbare materialen als metaal of hout, dan kunnen deze nog jaren dienst doen in nieuwe ontwerpen. Ik experimenteerde met de vraag ‘wat kan je er nog meer van maken?’. Door creatief naar voorwerpen en materialen te kijken, is waanzinnige wooninrichting te realiseren. 

Berg scheepstouwen

Samen werken aan minder verspilling

Schrootmeester benut de potentie van afval en werkt samen met partners om verspilling van goede materialen tegen te gaan. Continue reststromen worden als basis gebruikt in het design van de stijlvolle interieurcollecties. Materiaal recyclen is dan niet nodig, het wordt volledig hergebruikt. Dit is een verantwoorde productiewijze zonder concessies te doen op kwaliteit en stijl.

Lees meer over partners

Interieur met een verhaal

De collecties van Schrootmeester hebben een minimalistische stijl. De gebruikte materialen blijven herkenbaar en de interieurinrichting heeft een puur en industrieel design. Een meesterwerk van Schrootmeester is niet alleen een upgrade voor je interieur, je haalt ook een stukje geschiedenis in huis. Net die kleine imperfectie, de kras of het deukje, vertelt een verhaal. Het zegt iets over het leven van het product, voordat jij de eigenaar werd.