Nolet Distillery

"Al elf generaties garantie voor ongekende kwaliteit"

Van oudsher bevinden veel van de Nederlandse distilleerderijen zich in Schiedam. De achttiende eeuw was Schiedams Gouden Eeuw. Vanuit de stad werd Jenever over de hele wereld geëxporteerd.

Nolet Distillery legt zich sinds 1691 in het hart van Schiedam toe op de productie van gedistilleerde producten. In Nederland vooral bekend met KETEL 1 Jenever en wereldwijd met Ketel One Vodka.

Nolet historie

Voordat een gedistilleerd product van Nolet Distillery verkrijgbaar is bij de slijter of in één van de top bars in de wereld, ondergaat het tal van testen. De familie Nolet, al elf generaties eigenaar van de Schiedamse distilleerderij, keurt elke gedistilleerde batch persoonlijk voordat het wordt gebotteld. Zo borgen zij de kwaliteit, generatie op generatie.

Nolet ketel

Niet alleen het gedistilleerde product wordt onderworpen aan strenge eisen, ook de verpakking moet voldoen aan de hoge standaard die de familie eraan stelt. Één van de paradepaardjes uit het assortiment van Nolet Distillery is de NOLET’s Silver GIn. De fles ziet er premium uit, is strak en glad, heeft een bijzondere groenblauwe gloed en is geïnspireerd op een fles die de familie Nolet in het verleden op de markt bracht. Dit maakt de fles uniek in zijn soort. Dat zijn eigenschappen die Schrootmeester wel aanspreken.

"Om tijdloze meesterwerken te maken die een generatie mee gaan, zijn immers betrouwbare materialen nodig".

nolet's silver gin

Jaarlijks doet Nolet Distillery uitvoerige testen om te zien of hun flessen inderdaad zonder een krasje bij de consument of bartender komt. Vanuit het partnership met Nolet’s Distillery mag Schrootmeester de NOLET’S gin flessen overnemen, nadat ze gebruikt zijn voor de noodzakelijke kwaliteitstesten.

Gedistillicht Nolets SIlver GIn tafellamp

Voor de tafellampen van de collectie Gedistillicht worden de testflessen van Nolet’s Distillery gebruikt. En kijk nou zelf: een perfecte fles die het de moeite waard is voor een tweede leven in jouw woonkamer!