Kluis overview spreekkamer

Imposant historisch pand

In het statige pand van Cross Media Nederland aan de Nieuwe Haven in Schiedam, is een authentieke kluis gelegen. Het historische pand is gebouwd in 1859 door de brander en handelaar A.J. Beukers. Nadien werd het door Mees & Zn. verbouwd tot bankgebouw, tot Cross Media Nederland er in 2012 in trok en er een mediakantoor van maakte. De indrukwekkende kluis in de kelder bleef intact, maar werd nauwelijks gebruikt. Aan Schrootmeester de vraag om van de ruimte een spreekkamer te maken die iedere klant een keer gezien moet hebben.

Kluis close-up locker

Het verhaal van Cross Media Nederland

Bij een bezoek aan het kantoor van Cross Media Nederland, raak je direct onder de indruk van het bijzondere monumentale gebouw. De historie van het pand, is een verhaal om te vertellen en de kluis is dé ruimte om dit te doen.

Met de beschikbare archiefbeelden heeft Schrootmeester deze historie op de wanden in beeld gebracht. Zwart-wit foto’s van de straat, het bankpersoneel van destijds, bouwtekeningen van de oude en nieuwe situatie en een foto van het huidige pand, begeleid met de teksten van herenhuis, tot bankgebouw, tot mediakantoor sieren de spreekkamer. Bovendien isoleren de wanden de ruimte en bevorderen zij de akoestiek.

Centraal in de ruimte staat de vergadertafel. Het blad is gemaakt van het stalen hek met tralies, dat oorspronkelijk als deur van de kluis fungeerde. Het hek heeft dezelfde kleur als de kluisjes in de wand. Het gebruikte uiterlijk van het hek is geaccentueerd met roestverf en erbovenop ligt een geharde glasplaat. Oude massieve meerpalen vormen de poten van de tafel. De aantasting van het water op het keiharde hout is zichtbaar en geven extra karakter. De draaibare lederen kuipstoelen en het stijlvolle vloerkleed in bijpassende kleur maken het af.

Tot slot is een zwevend verlaagd plafond aangebracht, waar rondom 10 centimeter van de zijkant vrij blijft. Het plafond is gestuct en verbetert de akoestiek. Indirecte LED-verlichting zorgt voor een prettig en sfeervolle ambiance.

Close-up kluisdeur vergadertafel